Compromís per l’Alcúdia crida a la mobilització contra el macroabocador de la Garrofera

  0
  138

  Els regidors de Compromís de l'Alcúdia i Guadassuar

  La ubicació proposada per a instal·lar el macroabocador i una nova planta és la pitjor que es podria haver elegit

  Compromís acusa a José Ribera Añó, alcalde de Guadassuar i president del Consorci de Residus, d’haver realitzat una nefasta gestió i de moure’s per interessos particulars

  Amb traïdoria i nocturnitat pretén el president del Consorci de Residus aprovar la instal·lació d’un macroabocador i una nova plata de residus en la Garrofera de Guadassuar a escassos metres del nucli habitat de Montortal, i pròxim al nucli urbà de l’Alcúdia.

  Després de 20 anys de suportar males olors, vessaments de lixiviats a la Sèquia Reial i transport pesat pel nucli de Montortal, l’alcalde de Guadassuar pretén arrodonir el seu negoci del fem i indústries contaminants col·locant el macroabocador i la nova planta junt al terme de l’Alcúdia però allunyat del propi de Guadassuar.

  Aquesta actitud no pot ser qualificada d’altra manera que insolidària i és un pas més en la desastrosa gestió efectuada des de la presidència del Consorci de Residus. Encara més si considerem que es pretén prendre una decisió tan important i amb tantes conseqüències en tan sols una setmana, quan el tema de la ubicació porta estancat des de fa 4 anys. A més de col·locar la reunió del consorci immediatament abans de les festes de nadal.

  Considerant que la Planta actual de Residus genera un elevadíssim rebuig del 61% del fem, això implicaria que a l’abocador anirien prop de 100.000 tones anuals que generarien els més de 332.000 habitants de l’àrea zona.

  A més dels impactes impredictibles sobre la població, cal tindre en compte els causat al medi ambient i especialment a la Sèquia Reial del Xúquer, ja que l’abocador aniria situat justament al costat de la mateixa. Amb els precedents de vessaments de lixiviats des de la planta actual que no està situada junt a la Sèquia, aquesta nova instal·lació provaria per filtracions, aigües pluvials i vessaments problemes importants de contaminació.

  Des de Compromís per l’Alcúdia fem una crida a la població de l’Alcúdia i d’altres pobles veïns a mobilitzar-se activament a tots els nivells per parar aquesta proposta.

  Comunicat Compromís per l’Alcúdia

  Dejar respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here