Més Algemesí lamenta que els polítics alliberats no rectifiquen i «s’augmenten els sou»

0
238

Josep Bermúdez, Més Algemesí

Més Algemesí lamenta profundament que en el debat dels pressupostos del passat dia 30 de novembre l’equip de govern no rectificara la decisió de pujar-se els salaris d’acord amb l’IPC interanula (3,1%).  Malgrat que es feren diverses al·lusions al respecte,  l’equip de govern en cap moment explicà el per què els polítics alliberats són mereixedors d’un “privilegi” que, ara per ara, la resta de treballadors no tindran. Aprovaren els pressupostos sense cap variació i per tant aprovaren la pujada dels jornals dels alliberats i la congelació de la resta de salaris –excepte els augments per antiguitat -.

Únicament amb els vots del Partit Popular s’aprovà un increment brut anual de, en el cas de l’Alcalde, 1872€ anuals (133€ al mes), i, en el cas del regidor alliberat, de 1486€ (106€ al mes). Aquest increment estava reflectit tant en l’Annex de personal –on consten les retribucions de tots els treballadors- com en l’Estudi Econòmic de Pressupostos elaborats per la interventora, documentació annexa a la proposta dels pressuposts.

Cal recordar que l’equip de govern ha pres aquesta decisió desoint no ja les opinions de la resta de partits polítics, sinó fins i tot la dels treballadors de l’Ajuntament. El passat dia 24 tots els sindicats presents en la Junta de Personal es pronunciaren clara i rotundament contra aquesta pujada: “Tots els sindicats (CSIF, FIFA, CC.OO., SPPLB-CV i UGT), en representació  dels treballadors de l’Ajuntament d’Algemesí, manifestem la nostra disconformitat amb la pujada de les retribucions de l’alcalde i el regidor de personal i de seguretat ciudadana.”

L’actitud de l’equip de govern de no donar explicacions és covard, ja que aprofitaren la gran quantitat de temes que es tracten en uns pressupostos per eludir donar explicacions. A més a més, és profundament egoista i insolidària envers la resta de treballadors, i sobretot és poc exemplificant ja que aprofundeix en la imatge que té la ciutadania dels politics com a “casta privilegiada”.

L’equip de govern deuria haver aprofitat l’aprovació dels pressupostos per rectificat aquesta desencertada decisió. MÉS ALGEMESÍ presentarà, durant el període oficial de reclamacions que hui s’obri, una reclamació sobre eixa decisió per tal de donar a l’equip de govern una nova oportunitat per a que rectifique. Igualment tornarà a presentar l’escrit del passat dia 25 sol·licitant del Plenari la rectificació de la pujada de l’IPC de les indemnitzacions per assistència.

Comunicat Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here