Almussafes aposta per les polítiques socials i la generació d’ocupació en el pressupost de 2012

0
132

Albet Girona, alcalde d'Almussafes

El pressupost s’incrementa en un 5’68 per cent respecte al del passat exercici

L’Ajuntament d’Almussafes preveu tancar l’any 2011 amb estabilitat pressupostària i amb menor deute, a pesar de la crisi

Durant la sessió plenària extraordinària celebrada ahir dijous dia 1, el ple de la corporació municipal d’Almussafes va aprovar els Pressupostos Generals per a l’any 2012 amb el vot a favor de l’equip de govern (BLOC-PP) i l’abstenció del grup municipal socialista. El pressupost per a l’any que ve, que ascendix a 12’8 milions d’euros, destina un milió d’euros a inversions i aposta pel sanejament dels comptes públics amb la reducció dels gastos de personals i corrents i el nivell d’endeutament públic. Així mateix, els comptes municipals de 2012 mantenen el gasto social, incrementen les partides destinades a la creació d’ocupació, a més respectar les subvencions en un percentatge semblant al del passat any.

«L’elaboració del projecte de pressupostos per a l’any que ve 2012 ha sigut una labor àrdua i complexa, ja que hem hagut de prendre decisions necessàries per a permetre la solvència i continuïtat d’una adequada prestació dels servicis públics, a pesar de la reducció considerable dels ingressos”, explica l’alcalde i regidor d’Hisenda, Albert Girona. A pesar de la crisi financera, la reducció del deute i la millora de la capacitat d’estalvi, la solvència i la liquiditat de l’Ajuntament d’Almussafes són les premisses que identifiquen els comptes davall les quals es gestionarà l’administració local, l’any que ve.

Encara que els Pressupostos Generals de 2012, que entraran en vigor el pròxim dia 1 de gener i que ascendixen a la quantitat de 12’8 milions d’euros, s’incrementen en un 5’68 per cent respecte als del passat exercici, Girona els definix com austers i adequats a l’actual escenari de crisi econòmica i social, i amb una clara tendència al control del gasto públic. En este sentit, el gasto corrent tan sols creix un 2’98 per cent respecte al del passat exercici i es congelen els salaris del personal.

La màxima autoritat municipal també incidix en el fet que, per segon any consecutiu l’anualitat de 2012 trenca amb la tendència dels 20 anys precedents, de no acudir préstecs bancaris per a desenrotllar una política d’inversions que ascendirà a un milió d’euros, a més de millorar considerablement els servicis públics, aplicar una política avançada en matèria assistencial, educativa i esportiva i accions actives per a la creació d’ocupació. De fet, la partida destinada al foment de l’ocupació és la que ha patit un increment major, al créixer un 83’12 per cent, passant de 131.000 euros en 2011 a 240.000 euros en 2012.

A pesar de la considerable reducció de l’apartat d’ingressos en les arques municipals, els comptes municipals de 2012 aposten pel manteniment dels servicis bàsics i la reducció del deute públic, amb l’amortització de  688.000 euros que, sumats als abonats durant el present exercici pressupostari, sumen més d’un milió d’euros.

No obstant això, en el pressupost general de l’any que ve s’augmenten les polítiques d’acció i benestar social, a més de mantindre les beques de guarderia i de menjador escolar, els programes dedicats a l’ensenyança i les ajudes a la vivenda, entre altres.

Subvencions a entitats

Els comptes municipals de l’any que ve també destaquen per consignar pràcticament el mateix percentatge de subvencions nominatives per a les entitats esportives, culturals i recreatives. Així mateix, s’ha aplicat un important esforç en gasto social al destinar aportacions al Consorci de la Ribera per a la contractació de personal local i incrementar la partida destinada al finançament de residents d’Almussafes en la Residència i Centre de Dia “La Vila”. Este fet suposa un increment d’aproximadament un 14 per cent del muntant total destinat a subvencions.

Inversions 2012

El consistori d’Almussafes destinarà un milió d’euros a inversions reals en la pròxima anualitat, “pràcticament en la seua totalitat valenta de fons propis, per segona vegada en la història de la nostra administració local”, comenta l’alcalde. En este sentit, l’ajuntament invertirà 650.000 euros per a fer front a les possibles fallos dels tribunals respecte als preus justos dels terrenys de la zona esportiva, 109.000 euros a les millores en infraestructures urbanes, 41.000 en inversions per a la promoció de l’ocupació, 35.000 en reposició de camins rurals, 25.000 en millores en el cementeri, 25.000 per a continuar amb el procés d’informatització i modernització de l’administració local i 20.000 euros d’ajudes als jóvens per a l’adquisició de la seua primera vivenda. Així mateix, el capítol d’inversions reals es completarà amb la millora de l’enllumenat públic i de les infraestructures i mobiliari urbà, entre altres actuacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here