El Ayuntamiento de Carcaixent facilitará el aplazamiento de todos los pagos y fraccionará el pago del IBI urbana en dos plazos

22
379
Ximo Roses

La intervención municipal ha informado favorablemente la propuesta del Concejal de Economía y Hacienda, Ximo Roses, para modificar la Ordenanza General de gestión, recaudación e inspección de tributos locales y resto de ingresos de derecho público, para introducir diversas modificaciones destinadas a facilitar a los vecinos tanto el aplazamiento de los pagos como su fraccionamiento en todos los tributos municipales.

La propuesta de Roses incluye aumentar de 10.000 €, ampliables a 18.000 €, la cuantía a partir de la cual se solicita garantía para poder aplazar o fraccionar los pagos, así como ampliar el periodo de pago de los tributos de devengo anual.

Así, el periodo de pago de basura y vados pasa a ser del 16 de febrero al 20 de mayo, mientras que, desde el 16 de mayo al 20 de julio se pasará al cobro el 50% del IBI urbana y del 1 se septiembre al 5 de diciembre se pagará el IAE, rústica, vehículos y el 50% restante del IBI urbana.

Para el resto de padrones de devengo anual, como la tasa de telefonía móvil, el canon de interés comunitario y otros, el plazo de pago se fija del 5 de febrero al 20 de abril.

Además, se fijará también el momento en que los recibos domiciliados se cargarán en el banco, para que esta información sea conocida por los contribuyentes.

Según Roses, “la propuesta pretende espaciar en el tiempo los pagos de los contribuyentes y hacer posible que el Ayuntamiento mantenga unos flujos de tesorería más continuados, de forma que, salvo enero y agosto, todos los meses se mantendrán recibos al cobro y el impuesto de mayor importe, el IBI urbana, se dividirá en 2 plazos al 50%”.

Respecto al IBI urbana, el informe de intervención recoge que la valoración catastral media existente, del año 2000, se encuentra muy alejada de los valores medios del mercado inmobiliario y del de otros municipios por lo cual desde la propia Dirección General del Catastro se pidió al Ayuntamiento que instara el inicio del expediente de revisión general.

Además, estudiadas las tipologías de construcciones existentes en Carcaixent antes de la revisión, se observa que más de 40% de las construcciones se encontraban catalogadas en un valor de 7, en una escala que asigna el valor 9 a las construcciones más precarias y el valor 1 a las más actuales, una circunstancia que no refleja la realidad del municipio.

Además, los bienes inmuebles de naturaleza urbana de Carcaixent han mantenido la misma valoración desde 2001 hasta la actualidad, al contrario que otros municipios donde estas cantidades se han venido actualizando anualmente de forma lineal.

Con todo, la media de incremento del IBI urbana a aplicar en Carcaixent una vez realizada este año la revisión catastral se sitúa en el 9.95%. Según recuerda Roses “actualmente el Ayuntamiento bonifica la domiciliación bancaria de estos pagos con una reducción en el pago del 5% por lo que, en estas condiciones, el incremento medio se vería reducido ya a menos del 5%, una cifra similar a la propuesta para la mayor parte de ordenanzas municipales, siguiendo los criterios establecidos en el plan de saneamiento municipal”.

22 Comentarios

 1. El concejal más atractivo del momento, sin duda alguna. Quítese el bigote y a triunfar, señor Roses.

  Acabo de fijarme en la foto y ya quisieran hasta los jóvenes del ayuntamiento tener la mitad de atractivo que usted (y no le conozco en persona, ya me informaré sobre si tiene hijos)

  • Jajaja. Aquest comentari serà un broma, no? Estan parlant que mos van a unflar a impostos y esta dona parlant de lo atractiu que es Ximo. Que no el coneix, diu…

 2. Deu haver alguna incorrecció en la informació o algú està mentint.
  Que des del 2001 fins ara no s’havia actualitzat la valoració? Aleshores com és que paguem més del doble que fa deu anys. No sols això. A Carcaixent paguem un índex impositiu dels més alts (0,90%), quan a Madrid en paguen un 0,52%.
  I per si algú ho dubta que faça la prova del coto-en-pèl: prenguen dos rebuts de vivendes similars de Carcaixent i d’un altre poble. La sorpresa està servida.

  • Serà broma insinuar que a Carcaixent paguem més que a Madrid per l’IBI urbana. El tipus, efectivament, pot ser eixe pero ¿perquè no ens diu vosté la base i la valoració catastral a la qual s’aplica eixe tipus?.
   Jo no soc tècnic però els tècnics, de l’Ajuntament i del catastre, han informat que la valoració feta a Carcaixent és de les més baixes (la segona més baixa entre 11 pobles) de les que s’estan fent.
   Si, jo he fet la comparativa amb un pis similar al meu en Gandia i, efectivament he aplegat a una conclusió: hem quede a viure a Carcaixent.

    • Clar, clar… això es varen dir, però quan l’any passat varen pagar el rebut del fem, algú va perdre la memòria!.

     • Sr. Opinador, en Alzira, no s’ha pagat ningún rebut de fem, ni l’any passat ni este, s’ha pagat el rebut del reciclaje, per cert, per un import menor que açi, i allí no reciclen.
      Enteres be antes de fer comentaris d’este tipus.

   • Opinador, per favor, com li he dit, faça la prova del cotó-en-pèl.
    Paguem més que a Madrid. Per cert, Madrid és molt gran.
    No pretendrà vosté que el valor siga més alt que a la Puerta del sol? Però en termes relatius, en percentatge sobre el valor del mercat, els impostos són elevadíssims.
    Quan li vaig comentar a uns amics madrilenys (d’una població gran propera a la capital) què pagava per la casa es pensaven que anava de broma perquè ells per una similar (damunt amb jardí) pagaven … la meitat!
    Clar que no s’ho creu! És que els impostos que paguem ací són per no creure-s’ho.

 3. El ayuntamiento de Alzira ha decidido congelar el impuesto del IBI, a pesar de que se paga mucho menos que en Carcaixent.
  Por cierto, ha sido el Ayuntamiento de Carcaixent quien ha pedido al Catastro la revisión de los valores catastrales , y no al revés.

 4. Per cert, Opinador, sap que els britànics ja han deixat de comprar cases i pisos ací per a comprar-los a França? Sap per què? Resulten més barats que ací, i això que cobren més d’un 50% que nosaltres. Li va quadrant per què paga car l’impost de l’IBI a Gandia?
  Per cert, s’ha de notar que Gandia és la platja de Madrid (gràcies Sr. Torró). Les visites de la Espe i els concert de Julio Iglesias i Tom Jones (amb regal d’entrades entre els ocupants dels hotels) ens resulten molt cares.
  No és que paguem car, és que damunt els gestors s’ho gasten en bajanades.
  Per últim, en relació a la justificació de l’apujada al·ludint als tècnics, caldrà recordar que l’equip de govern del PP va justificar els carrerons de darrere del parc amb els informes dels tècnics? Què vol que li diga!

  • Sento, jo no soc tècnic, però si vol la còpia de l’informe tècnic que analitza tots els impostos en Carcaixent (no un com fa vosté, criteri tècnic erròni) i diu que els impostos ací estaven considerablement per baix de la mitjana (2009)…i en funció d’això es planifica la seua pujada progressiva en estos anys.
   Per cert, serà per això que diu vosté, que els ciutadans de Gandia han decidit votar al Sr. Torró?.

   • Opinador, també els senyors i senyores de Marbella estigueren votant molts anys el Sr. Gil y Gil, i ja sap vosté com va quedar la cosa: mentires i més mentires, corrupció i compra de voluntats. Quan hi ha falta de transparència, quan es compra la voluntat dels tècnics, quan es diuen veritats a mitges, …
    Per cert, segueix sense contradir que els tècnics també manifestaren com havien de ser els carrerons de darrere del parc i tots hem vist com són. Cal ser tècnic per observar el desgavell? O simplement es tractar d’emmascarar com a criteri tècnic allò que va ser simplement un criteri polític? I, per favor, no em diga que pose em qüestió l’ètica dels tècnic. No sóc jo qui la posa en qüestió, són els polítics els que els presionen perquè diguen allò que volen sentir. I no s’ho prenga malament. Jo també desitge el millor per al nostre poble. El problema és que alguns desitgen els millor per a una part del poble solament.

    • Veu Sento?. Això demostra que la majoria no sempre te la raó i que també pot estar equivocada però, al menys en el sistema actual, la majoria mana. Mire, igual que polítics hi ha de tots els colors, tècnics també. Li dic que hi ha tècnics a l’Ajuntament que defensen que els carrers d’eixe sector estan perfectament dissenyats. Jo, com vosté, pense que no. ¿Qué vol que li diga?. Que ells s’enganyen com es poden equivocar els polítics.
     No tinga en tan mala consideració als polítics. Per definició, el seu objectiu seria mantindre’s i per a això han de fer les coses el millor possible, però no és gens facil perquè els ciutadans tenen diversitat d’interessos creuats.

 5. ¿Este Señor es uno de los componentes del aire fresco en el equipo de gobierno , verdad ?
  Desde luego como concejal de hacienda ha empezado bien (subiendo todos los impuestos y tasas municipales en una coyuntura económica desastrosa).
  ¡¡¡ Caramba con la Alcaldesa !!! los escoje a pulso.

  Me caben dos opciones : o este señor no se ha enterado de la mala situación económica y anímica por la que están pasando muchísimas familias , o le importa un pimiento el que empeore su situación.

  Sr Roses , puede usted estar orgulloso de sus medidas fiscales.Puede ir usted , por Carcaixent , con la cabeza bien alta , por el buen trabajo realizado.
  A partir de ahora será más querido en este pueblo y seguro que lo notará.

  Le deseo para usted la suma de todos los aumentos de felicidad , que sus medidas van a provocar en cada una de las familias de este pueblo ( sobre todo de las más desfavorecidas).

  ¿Y todo esto para que ? ¿Para que la caprichosita de la Alcaldesa haga desaparecer el edificio de correos?
  Espero que algún día todo esto tenga un coste para usted ( no sabe la mala leche que tengo en estos momentos y lo que me está costando controlar a mis dedos , para decirle lo que realmente pienso de usted)

  Mi más sincera enhorabuena y no se olvide que Dios existe.

  • KAKO, opine lo que quiera, está en su derecho, pero no mienta. El edificio de correos lo paga, íntegro, la subvención del Ruralter (obtenida por el PP, para más señas) y no costarà ni un euro a los ciudadanos de Carcaixent.

   • «ANA CALATAYUD
    28/10/2011 – 20:12
    Realmente cada día que pasa me convenzo más de que ni tienen vergüenza, ni la conocen y no tienen ningún tipo de reparo en mentir a la ciudadanía.

    La totalidad de este proyecto, compra de correos, se financia con la subvención, pero el Ayuntamiento ahora (y así lo dicen los informes técnicos) debe asumir con cargo a fondos propios los siguientes gastos:

    1.- Casa de la calle San Antonio por un total de 300.000 euros.

    2.- Rotonda de la Glorieta de la estación por un total de 50.000 euros.

    3.- Material de Equipamiento urbano por un total de 17.963,50 euros.

    Todos estas actuaciones quedan fuera del programa de subvención con la modificación.

    Y además tambien se cargan a fondos propios el IVA de las obras de urbanización y demolición de correos, estimados en 24116,32 euros.

    Por lo tanto como siempre el Equipo de Gobierno, esconde “pequeños” detalles para justificar su mala gestión de los recursos públicos.

    Por no hablar de que a todas estas cantidades que asumirá el Ayuntamiento con fondos propios, los gastos financieros que tendrán que abonarse hasta que la Conselleria pague la subvención.»

    Hoy por hoy , los datos que nos suministra la Sra. Ana Calatayud , son bastante más fiables que los suyos , más si están basados en informes de técnicos municipales.
    Si esta señora miente , ya tarda el equipo de Gobierno en desmentirla , de lo contrario , las afirmaciones de la Sra Calatayud quedarán como ciertas.
    ¡¡¡ Que hueso le ha salido a Lola en esta legislatura !!! ¡¡¡ Ya era hora !!!

    • Yo no veo que los datos de la señora Calatayud desmientan ni una coma de los que yo le he dado. El proyecto de Correos, en el cual la compra del edificio, su derribo y la primera fase de la urbanización del espacio resultante los paga el Ayuntamiento y el proyecto de la calle San Antonio, que el Ayuntamiento asume con fondos propios.
     Usted puede fiarse de quien le parezca y me parece muy bien.

 6. Hola Opinador.
  Com no m’agrada opinar sense estar informat li envie l’argumentació que paguem més que a Madrid. I caldrà recordar que allí tenen serveis que ací no tenim (museus, aeroports, estacions AVE, ministeris, … una renda per càpita superior en un 30 € a la nostra).
  Ací té alguns enllaços on podrà comparar:
  Majadahonda: tipus impositiu del 0,53%
  http://www.abc.es/20111026/local-madrid/abci–201110261942.html
  Colmenar: tipus impositiu del 0,54%
  http://www.sermadridnorte.com/noticias/colmenar-baja-el-tipo-impositivo-del-ibi-para-disminuir-la-presion-fiscal-a-los-vecinos_19968/
  Madrid ciutat: tipus impositiu del 0,58% (ha augmentat 6 centèssimes en 5 anys)
  https://sede.madrid.es/portal/site/tramites/menuitem.d3089948cb18b1bb68d8a521ecd08a0c/?vgnextoid=9b5778d4dfaed010VgnVCM1000000b205a0aRCRD&vgnextchannel=23a99c5ffb020310VgnVCM100000171f5a0aRCRD
  Madrid ciutat: mitjana de valor cadastral 68.888€ (aixiò que tant li preocupava) i a partir de l’any que ve pagaran la mitjana de 706€. I això que acaben d’augmentar un 75% el valor de les propietat! S’imagina que pagaven fins ara? Un autèntic xollo, tenint en compte que és la capitat d’Espanya!
  http://www.madridiario.es/2011/Junio/distrito/varios/204020/revision-catastral-ibi-incremento-ayuntamiento-madrid-rosa-ana-navarroprint.html
  Carcaixent: tipus impositiu 0,90€. Revisió cadastral en 2001 i aplicació d’un augment del 10% anual. Revisió cadastral en 2011 i aplicació d’un augment del 10%. Vosté ja sap què significa tot açò.
  Per cert, de res. Simplement no ens poden enganyar.

 7. Perdó però he de fer una rectifiticació:
  «una renda per càpida en un 30% superior a la nostra» en compte de «una renda per càpita en 30€ superior a la nostra. Disculpes.

  • Mire Sento, he estat revisant les dades de Madrid i mire quina casualitat:
   -No he vist res de transport escolar gratuït.
   -He revisat els preus del bus urbà i estan molt per dalt d’ací.
   -He revisat les taxes de fem i aigua (amb manifestacions dels ciutadans pel seu increment).
   -També estan molt per dalt les instal·lacions esportives, les piscines cobertes, les escoles esportives i la major part de taxes.
   Ja veu Sento, no tot és IBI urbana! (la mitjana també està molt per dalt, malgrat el tipus impositiu és més baix).
   Ja veu, vosté tampoc ens enganya.

   • Opinador, disculpe, però s’ha deixat alguns detalls: per pagar els preus del bus urbà els madrilenys (si vol només comptem els de la capital) cobren tenen una renda per càpita superior en un 25 % a la dels valencians (no li dic ja als quant superior als carcaixentins que estem per baix de la mitjana dels valencians); i això també ho podem aplicar al fem o a les instal·lacions de diversos tipus. Amb els jornals d’allí ja poden pagar l’increment. En tot cas amb el que s’han estalviat de l’IBI podien pagar-ho tot i eixir guanyant.
    Parlem de l’aigua? Quan vénen els madrilenys ací es queixen que han de comprar-la embotellada, quan allí la poden veure de l’aixeta. Afegim al desgavell del preu de l’aigua que paguem ací l’import de l’aigua embotellada? Escolte, als madrilenys els ix l’aigua per un xollo.
    Seguim? S’ha oblidat vosté dels serveis que tenen els madrilenys (de la capi, que és la que vosté ha consultat) i que jo ja li havia apuntat anteirorment? Museo del Prado: un madrileny, gratuït o com a molt l’autobús. Jo 60€ per traslladar-me en cotxe o amb l’AVE; viatges a altres llocs en carretera dins la comunitat autònoma (pràcticament totes les autopistes i autovies gratuïtes); viatge a Altea o a Castelló: per autopista gastant-me una pasta) o creuant-me tots els pobles de la costa). Sí, en efecte, tot no és l’IBI, ni tot és l’aigua i l’autobús.
    La qüestió en definitiva és quant ens costen els serveis en funció de què tinc, quina és la meua renda i què pague? No ho dubte, Sr. Opinador, ací paguem molt per ben poc. Això sí, alguns que no tenen un altre «modus vivendi» cobren molt per molt poc que fan. Vosté ja sap que hi ha favors que s’han de pagar. P
    Pot seguir amb la seua tàctica «vamos a contar mentiras trailará, vamos a contar mentiras trailará, vamos a contar mentiraaaas». El pitjor del cas és que vosté té molt més trellat del que mostra en les seues intervencions i està fent el treball brut a altres que no s’ho mereixen. Però vosté sabrà, igual li ix a compte.

   • Per cert, Opinador, m’he deixat algunes cosa (i algunes errors ortogràfics, per cert).
    Vosté diu que hi ha manifestacions ciutadanes pel fem i l’aigua. Se li ha oblidat afegir que també n’hi ha per l’increment de l’IBI. Però ja li ho vaig contar: fins ara estaven pagant uns impostos irrisoris comparant amb els nostres. És més, després dels increments, en una bona part d’aquestos impostos seguiran pagant per baix.
    Això sí, la sort que tenen és que, com deia el comte-dur d’Olivares, «tenemos a los valencianos por más muelles». Ara mateix amb uns altres farien el que fan.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here