Sueca mostra la seua sorpresa al no ser invitada a la Plataforma en Defensa de la Paella Valenciana

0
103

Concurs Internacional de Paella 2011 celebrat a Sueca

Sueca porta 51 anys defenent la recepta tradicional de la paella valenciana

El municipi de Sueca vol mostrar la seua sorpresa davant la no invitació a participar en la Plataforma en Defensa de la Paella Valenciana, creada amb l’objectiu que es reconeguera institucionalment la recepta oficial d’este plat tan nostre. Esta sorpresa es justifica en que, des de l’any 61, Sueca organitza un Concurs Internacional de Paella Valenciana el qual, des de l’any 1994, adopta la recepta oficial, avalada per l’Associació de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana, en la qual s’inclouen estos mateixos ingredients que ara s’han presentat com a necessaris perquè una paella siga autènticament una paella valenciana. La idea per tant no és nova, en Sueca ja la tenim instaurada des de fa molts anys, per això és estrany que s’haja obviat este fet quan, més encara, des de l’any 2000, l’Ajuntament de Sueca té registrat oficialment el nom de Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que, enguany, va celebrar la seua 51 edició i al qual assistixen anualment els millors cuiners de la comunitat, Espanya i el món. El coordinador del Concurs en els últims 25 anys, Jesús Melero, és a més el vicepresident de l’Associació de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana.

La promoció i defensa d’una recepta oficial de la paella valenciana ha sigut sempre el leit motiv d’este Concurs, creat a fi de donar-li dignitat al nostre plat més universal, d’acord al que s’ha realitzat ara des d’esta Plataforma a la qual no ha sigut invitat el nostre Concurs Internacional de Paella Valenciana, i a la qual s’hauria assistit molt gustosament. Sueca, tenint en compte que és la seu de la DO Arròs de València, hauria de participar activament en totes les iniciatives que es posen en marxa en favor de la paella valenciana. Com a mostra del suport popular a la defensa que des de Sueca es realitza d’este plat, està l’èxit que va tindre la nostra presència en el Congrés Mundial de l’Arròs, celebrat fa unes setmanes en la Ciutat de les Arts i les Ciències, en el qual el nostre estand va ser el que, amb molta diferència, va elaborar més racions de paella valenciana durant els dies que va durar l’esdeveniment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here