Els restaurants Amadoiro d’Orxeta i Casa Granero de Serra guanyen els concursos de Putxero valencià i postre de kaki de l’Alcúdia

0
598

Carlos Santonja ha cuinat el millor putxero

Carlos Santonja, un restaurador d’Orxeta, població de la Marina Baixa de 700 habitants on regenta el restaurant Amadoiro, ha guanyat el IV Concurs de Putxero Valencià, en ser el millor, a juí del jurat, dels 15 aspirants a este prestigiòs certamen gastronòmic.

El segon lloc ha estat per a La Visteta de Barx i el tercer per al restaurant Miguel de l’Alcúdia.

En el concurs de postres; el primer guardó ha recaigut en el restaurant Casa Granero de Serra, el segon en el restaurant Miguel de l’Alcúdia , que ha fet doblet, i el tercer en el Juan Veintitrés de Benifaió.

Per a l’autor del millor putxero, el secret es troba en «el greix que absorbeix el caldo i en la qualitat de les verdures»,  les pilotes les fa «amb carn picada enrotllada amb col, uns pinyonets i un toc de canella».

Carles Santonja va guanyar, fa dos anys el concurs de postre, i concursa des de l’any 2008 perquè «m’agrada molt la gent d’ací, ens tracten molt bé».

Cada restaurador té el seu truquet, així Alex Llopis del restaurant Llopis Gastrobar li fica al putxero «boniato blanc i carabassa» i a la pilota «una miqueta de canella». El jove cuiner de l’Alcúdia diu que «en temps de crisi estos concursos  venen molt bé perquè et donen a conèixer».

Per a Gema Lladró del restaurant Santana de Benifaió, la clau del bon putxero » és el punt de cocció». Este plat tan tradicional en la taula dels riberencs el fa Gema «a l’antiga manera, a foc molt lent» i a més «gire la tapadera del perol al revés i li fique l’aigüa perquè quan bull, s’eixuga ésta i és manté el caldo del perol».

A l’acte d’entrega dels guardons participaren l’alcalde de L’Alcúdia, Robert Martínez, el president de la DO Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis i el president de la Fira Gastronòmica, Lluís Ribera. La consellera, Maritina Hernàndez va tastar tots els plats del concurs però no es va quedar al dinar oferit a la sala Siglo XXI.

Emili Piera, un dels membres del jurat ha confessat a Riberaexpress que el que primer prova en el concurs de putxero «són els sigrons, han d’estar mantecosos, després cal tindre en compte el punt de sal i el sabor de la carn».

Este concurs es celebra dins el marca de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, que segons ha manifestat hui l’alcalde, Robert Martínez «està funcionant molt bé, amb bon oratge i una excel.lent participació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here