El PSPV critica que l’Ajuntament de Carcaixent «no seguisca» el reglament municipal d’ús i promoció del valencià

22
246
Ajuntament de Carcaixent

El PSPV de Carcaixent denúncia que l’equip de govern no està complint el reglament municipal d’ús i promoció del valencià. La regidora socialista, Conxa Gomis, s’ha mostrat indignada al comprovar que aquest reglament, aprovat el 29 d’abril de 1999, està sent totalment ignorat en l’ajuntament i considera que s’han de pendre mesures perquè torne a promocionar-es l’ús d’aquesta llengüa.»

Segons l’article tres d’aquest document, «els acords que aprove l’ajuntament de Carcaixent i segueixen publicats, hauran de redactar-se en valencià. Els documents públics seran en valencià com a llengua pròpia de l’administració i del municipi. L’equip informàtic de l’ajuntament ha d’estar en aquesta llengua per a facilitar la valencianització dels documents».

El PSPV demana a les administracions públiques de la Comunitat Valenciana que tota la documentació que envien estiga redactada en valencià, com cita l’article 10, i que es tinga en compte el pressupost econòmic per al fet que puga complirse aquest reglament.

Gomis proposa que es tornen a reeditar totes aquelles publicacions que a hores d’ara és troben esgotades, com per exemple el llibre “La pintura ceràmica a Carcaixent. Estudi, classificació i catàleg raonat”, de Vicent Guerola.

La regidora socialista considera que és important que es facen cursos de valencià mitjançant  l’EPA tant per al funcionariat com per a tots aquells ciutadans que ho demanen, difonent la informació de manera que segueixen accessibles per a tots i que un gran nom de carcaixentins milloren el seu valencià, perquè sols així conservarem els nostres arrels culturals. Pel que fa als funcionaris que realitzen aquests cursos, s’haurà de tindre en compte la seua intenció de millora en el seu àmbit de treball.

Gomis assegura que “és important que comencen a fer-se xerrades i tallers encaminats al fet que el nostre poble conega més la nostra cultura general i que cuidem als nostres artistes i potenciem l’escriptura i la música en valencià, i al mateix temps valorem totes aquelles associacions que en els seus escrits i publicacions facen menció a projectes pedagògics o culturals”.

Per a la regidora, la nostra llenga és un signe d’identitat i hem de fomentar-la i valorar-la, i l’ajuntament no està fent cap dels dues coses. Ara més que mai, just quan celebrem el centenari del naixement d’Enric Valor, hem de potenciar la nostra llengua i la nostra cultura i enorgullir-nos d’ella.

COMUNICAT DEL PSPV DE CARCAIXENT

22 Comentarios

 1. Sr, Gomis, «no tenemos para pan y mercamos abanicos» la idea es buena y como usted piensa renunciar al sueldo aviselo al MIA que de su sueldo se paga lo que se necesite.

  • La veritat que en aquest poble fa falta molta cultura …que tindra que veure els diners amb la noticia? que falta de cultura! el seu nom em sembla conegut o al menys se perfectament qui eres ..dona la cara! i tu ho saps molt bé!

  • No tindria cap de problema ! i tu ho saps perque em coneixes! però per a que tu t´aprofites d´ell ….! el done per ajudar a les persones que són honrades i no uns llepaculs!

   No olvides que tens que naixer dues vegades per arrivar-me a mi a la sola de la sabata!

 2. Pepe, tu confia, estos son de los que en el reparto te dicen «lo mio es mio y lo tuyo lo repartimos» hablan mas que un charlatan de mercado,, pero no hacen nada si no es en beneficio propio.
  Lastima que uno que hay con algo de conocimiento ( Carles) lo tengan «atado y bien atado»,,,lastima

  • Me alegra que defiendas a un compañero de mi grupo,se nota que al menos eres pienses que los socilistas tenemos conocimiento, tu te has servido mucho de ellos para poder comer en esta vida….!sorpresa! como puede ser que tan poco conocimiento que tengo sea lo suficientemente inteligente para saber quien eres? aunque te ocultes detras de un nombre falso …da la cara ! no me extraña que la gente rastrera como tu le de verguenza decir como se llama …la verdad que a mi tambien me daria …si viniera de una família como la tuya …lo siento pero el que pierde sus origines pierde su identidad!
   Que pases un feliz dia encanto!

   • Conxa fes-te el favor de rellegir els teus comentaris amb un poquet d’actitud crítica i reflexiona si el vocabulari i el to que gastes et semblen adequats per a una regidora que a més és mestra. Les formes són tan importants com el fons i disculpa però gastes un to que no es propi d’una persona que demana cultura i educació.
    Si no et sembla bé el meu comentari, només ignora’l però per favor no m’insultes ni a mi ni a la meus familia. Nomès volia ser constructiva. Dels polítics esperem confiança i arguments, no amenaces ni violència verbal.
    Gracies.

   • Conxa, un poc agresiva la teua contestació, pero molt be. Si hi ha algo que no et caracteritza ni a tu ni als socialistes es fer algo sols per benefici propi.
    I si realment saps qui es, temps al temps, més tart o més pronte les gaviotes ixiran volant i es descobriran elles soles.

    • Sincerament,m’ha paregut molt agresiva la contestació,sigam pacients,sempre intentaràn traurens de les casilles a la mínima,i per favor!…que siga ja l’hora de que façen algún establiment d’oci al poble,que els joves del poble,no tenen on anar ni que fer,després es queixen dels «Botellons» i totes eixes coses! (diguent establiment d’oci,em referisc a algún cinema o algo per l’estil)

     Salutacions i Paciència! 😀

     • Matraca, gusto en saludarlo lo 1º, lo 2º desearia que pensara lo que dice de que el MIA haga un «cinema» para los jovenes o algo parecido,, mire el Ayuntamiento no es una empresa privada que pueda abrir ni un cine ni una discoteca ni nada de ocio, eso es para los empresarios,, pero si hacemos memoria recordara usted que tenian 7 salas de cine en el centro comercial y algun local de ocio ( como la bolera ) y lo tuvieron que cerrar porque nuestros jovenes se ivan a Alzira y Xativa, e incluso aun mas lejos,,quiza de por aquello de que «El Santo cuanto mas lejos hace mas milagros » en fin que otra vez un saludo

   • Conxa, que poca punteria tienes «jamia» no diste ni una, como siempre «meando fuera del tiesto» que lei en algun lado

    • L’ajuntament no es una empresa privada, pero el regal que pretenia fer-li a la universitat catolica en Gaianes què era?

     • Quin regal?. Te vosté dades sobre les condicions del conveni d’ús d’eixes les instal·lacions municipals?. Informen’s per favor!.

 3. Sí que falta cultura sí, sols cal veure els termes en els que parla una regidora que a més és mestra… realment falta cultura i coherència, perquè el comunicat està ple de faltes i perquè els comunicats anteriors del PSOE de Carcaixent són tots en castellà.

 4. Bona iniciativa pero a vore si comenceu per agranar en casa, que este es el primer comunicat que fa el PSOE en valencià. El primer es donar exemple, i no ho heu fet fins ara.

 5. és patètic passar-se a llegir una notícia i trobar-se en els comentaris una tirereta de insults o males formes. Quina colla de gent ens representa!

 6. Concha mol be!! Soc mare de 1 exalunma que tingueres al Boquera i no oblidaré may el q feres per manyà filla!! Només vuic dir q ojala en lajuntament es paregueren a tu,la cosa no estaria tan mal!!

 7. Comense a vore el PSOE que magrada!!! Conxa seguix aixi repartix per dalt i per baix!!! es com es deu fer la oposicio!!! ya esta be de estar senpre a la cola.

 8. Molt bé Conxa,m’agrada vore que per fi,algú del poble els diu quatre cosetes a estos…Tenim que defendre la nostra llengua,que si no fem res,i amb el govern de «figamolls» que hi ha a València(i al poble),acabarem perdent la nostra llengua

  • No teniu que preocupar-se: encara que altres coses com ara la prudència, la modèstia, la oportunitat, la raó, el sentit del ridicul o el sentit comú ja fa temps que els ha perdut, crec que la llengua és lo últim que pedrà Conxa!.
   Si eixe és el PSOE que vos agrada i vos representa, crec que a la resta de partits, a tots, ens afavoreix enormement.

 9. Vull donar-li la raó a ‘exmilitant de la rosa’. A mi també m’agrada veure el PSOE amb el ganivet en la boca, per que això és fer una bona oposició. Denunciar i fer públics els assumptes » tèrbols» que es couen en l’ajuntament.
  Defendre a tota costa el benestar social, l’ensenyança pública i la gestió dels diners públics entre altres coses.
  A tots els que desqualifiquen esta forma de fer oposició, em pareix que estan un poc nerviosos. Per que será?.

  • Supose que serà de vore a eixos del PSOE «amb el ganivet en la boca», com li agrada a vosté!. En fi, supose que hi ha formes més profitoses de fer oposició però està clar que eixe és el seu estil de tota la vida…en fi, avant, però ja sap allò de que «quien a hierro mata, a hierro muere»!.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here