Signes: «El Consell només executa l’obra del barranc del Tramusser dels 500 milions destinats pel Pla contra riuades a la Ribera»

0
253

El Patricova, el complexe pla contra inundacions a la Comunitat Valenciana aprovat en 2003, ha sigut objecte d’anàlisi per part del diputat socialista, Francesc Signes, qui va advertir del «perill» que corren persones i béns «ja que el Consell des de 2003 només ha executat el 28% de les obres estructurals del pla d’inundacions que és competència de la Generalitat».
Signes va denunciar a Alzira que en la Ribera de les vuit obres que hi ha en el pla «valorades en 500 milions d’euros de 2003, només s’està executant el barranc del Tramusser a Benifaió».
El diputat va incidir que aquestes obres havien d’haver estat finalitzades «fa dos anys» i va enunciar les obres pendents per part de la Generalitat:
Millora integral del llit del barranc d’Alginet.
Protecció del polígon industrial d’Algemesí.
Eliminació del baden en CV-50 entre els barrancs de l’Estret i Casella.
Millora integral del barranc de Barxeta entre Alzira i Carcaixent.
Millora integral del llit del riu Sellent entre Cotes i Alcàntera.
Reforestació del llit del riu Xúquer.
Restauració hidrològica del barranc de la Casella, a Alzira, i del Barxeta a Rafelguaraf.

Crítica a Serafín Castellano

Signes va qualificar al conseller Serafín Castellano de realitzar «sols actes propagandístics quan l’important és realitzar les obres». «El que deu de fer el conseller també és realitzar els plans d’emergència per als municipis de la Comunitat, ja que dels 542 pobles, només hi ha acabats 100″.
El dirigent socialista també va explicar que amb el cánon de la F-1 «es podrien realitzar el 35% de les actuacions per a evitar inundacions». Signes va denunciar que el PP ha aprovat 100 PAI’s a la Comunitat «en zones inundables, amb el que s’agreuja el risc».
Per la seua banda, el secretari d’Organització del PSOE d’Alzira, Fernando Pascual, ha assenyalat que a Alzira hi ha «24 milions del Patricova per executar» i va demanar a Elena Bastidas que faça front a la finalització de la canalització de Vilella, ja que «una sentència obliga a l’Ajuntament a ser l’agent urbanitzador». També va demanar a l’alcaldessa i al regidor de Medi Ambient que «no politzen la CHJ, la neteja del barranca de la Casella està prevista pels tècnics».
Finalment, Francesc Signes, va recordar que només a partir de 2004 «quan va accedir el PSOE a governar» s’han realitzat diverses actuacions del Pla Global d’Inundacions del Xúquer, i que «continuen realitzant-se».

Xavier Pérez/Fotos: Xavier Espanya

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here