PSOE i Compromís denuncien que l’alcaldessa d’Alzira repartix les insígnies d’argent al seu «capritx»

0
168

Elena Bastidas

El PSOE d’Alzira i Compromís per Alzira denuncien el ninguneig del Partit Popular per no tractar en tres anys dos mocions que sol·licitaven la regulació de les distincions i honors que el nostre Ajuntament atorga als alzirenys

Els portaveus dels grups socialista i Compromís per Alzira, Isabel Aguilar i Carles Aranda, consideren que no tractar unes propostes en tres anys és una manera d’actuar que no ha de ser l’habitual en una democràcia moderna i que perjudica el conjunt de veïns de la nostra ciutat i a la pròpia democràcia.

Durant aquests anys l’Alcaldessa d’Alzira, ha repartit les insígnies d’argent al seu lliure albir sense importar-li gens ni miqueta que una part de l’Ajuntament ja va sol·licitar que no ho fera. A Alzira des de l’any 2008, molts han sigut els que s’han jubilat, han aconseguit èxits importants i metes significatives, altes edats, etc. Però només han rebut aquest reconeixement els que la Sra. Alcaldessa ha volgut”.

No és estar en contra de les persones que les han rebudes però Aranda i Aguilar consideren “aquest personalisme una falta de rigor i una devaluació de les més altes distincions de la nostra ciutat”. Dona a pensar que l’Alcaldessa creu que “l’Ajuntament sóc jo”.

Segons el que disposa l’article  189 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals, “les corporacions locals podran acordar la creació de medalles, emblemes, condecoracions o altres distintius honorífics, a fi de premiar especials mereixements, beneficis assenyalats o serveis extraordinaris”.

Ara que estem prop de la data del 30 de desembre, els portaveus socialista i de Compromís consideren que “ara és el moment perquè regulem aquestes distincions mitjançant un reglament i així fem les coses d’una manera reglada i consensuada, no només amb l’acord de la Junta de Portaveus com s’ha fet durant aquests últims anys. Per aixó instem a la Sra. Bastidas a tractar i aprovar en el pròxim ple la nova moció que hem presentat conjuntament”.

Aguilar i Aranda manifesten que “tres anys han sigut més que suficients perquè el Partit Popular tinga clar que hi ha altres formes de fer les coses que no siguen el capritx d’una sola persona. “

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here