L’Associació Empresarial d’Alzira reclama al Ministeri de Foment que l’enllaç amb l’Ap-7 es faça en la carretera d’Albalat

0
168

L’actual pas elevat  situat en el km 4 de la CV-505, més coneguda com la carretera d’Albalat, és el lloc reivindicat pels empresaris alzirenys perquè Foment faça el nou enllaç d’Alzira amb l’autopista Ap-7. Així ho feren saver ahir a la Secretària d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez-Piñero durant l’entrevista que mantingueren a la seua de l’Associació Empresarial d’Alzira (AEA).

Això significaria traslladar a esta zona l’actual conexió situada al nord d’Algemesí en la CV-42, segons ha declarat el president de l’AEA, José Villalba, a Riberaexpress «és l’elecció més viable perquè de l’altra manera l’enllaç quearia massa lluny d’Alzira en deixar una distància entre enllaços de 6 km» i a més «perquè ja està fet el pas elevat i els costos serien prou inferiors».

Per cert els dirigents de l’AEA es reuniran el pròxim mes de setembre a Madrid amb els tècnics del Ministeri de Foment per estudiar el lloc adient per a la possible conexió de la capital de la Ribera amb l’Ap-7.

Una de les solucions debatudes  entre el president de la AEA, José Villalba, i la secretaria del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríeguez- Piñero ha sigut el trasllat de l’actual enllaç existent al terme d’Algemesí a la carretera d’Albalat. Rodríguez- Piñero ha explicat als mitjans de comunicació locals que «s’han d’estudiar totes les dificultats i condicionants tècnics com la distància entre enllaços que ha de ser de 6 km, la seguretat i el moviment de vehicles».

D’altra banda la representant de Foment ha reconegut els problemes que té Alzira de «conectivitat amb altres municipis de la comarca» però considera que la competència per solucionar-los «la té la Generalitat». En canvi ha destacat que Alzira «està ben conectada amb l’autovia A-7».

Respecte al desdoblament de la N-332 entre Cullera i Favara, actualment paralitzat, Rodríguez- Piñero ha dit que la prioritat del seu ministeri, a hores d’ara «és pagar les expropiacions» donat que «les obres poden esperar».

D’altra banda el PSPV local ha presentat una moció a l’Ajuntament d’Alzira demanant al ministre de Foment, José Blanco,

la conexió amb l’autopista, i al Consell que la carretera CV-50 passe «pel nord d’Alzira» en lloc de pel nord d’Algemesí, segons el projecte de la Generalitat «perquè Alzira no pot quedar aillada».

Rodríguez-Piñero va assistir a una assemblea de l’agrupació local del PSPV-PSOE després de reunir-se amb els dirigents empresarials en la seu de l’AEA.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here