L’Alcúdia aprovarà tres mocions d’educació presentades per Compromís al plenari d’hui

0
149
Els dos regidors de Compromís per l'Alcúdia

El recolzament a les AMPA de la localitat que exigeixen un nou centre escolar, la defensa del model d’ensenyament en valencià i l’oposició a la
cessió de sòl públic municipal per a construcció de centres privats són els temes plantejats.
Hui dimecres es celebrarà el plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia i ens punts de l’ordre del dia figuren tres mocions de Compromís relatives a temes d’educació:

1- Recolzament a les AMPA de l’Alcúdia i la seua exigència d’un nou centre escolar.
El proper curs escolar l’Alcúdia contarà amb un segon barracó, en el Col·legi Públic Batallar, i tindrà un total de 6 aules desdoblades, 4 en
Batallar i 2 en Les Comes; mentre en altres aules el número d’alumnes per aula supera les ràtios recomanades.

Les AMPA de l’Alcúdia han iniciat una campanya exigint la construcció d’un nou centre escolar i la resolució dels dèficits educatius, pel que Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia ha presentat una moció al plenari per tal de que l’Ajuntament manifeste el seu total recolzament a les reivindicacions expressades per les AMPA de les distintes escoles de l’Alcúdia i a que intensifique les gestions i iniciatives davant la Consellera d’Educació pel tal de que puguen ser solucionades satisfactòriament el conjunt de reivindicacions de la comunitat educativa.
Igualment la moció proposa la col·locació a la façana de l’Ajuntament d’una pancarta en defensa de l’escola pública i en demanda d’un nou centre escolar al municipi.

2- Per una educació plurilingüe i en defensa de l’ensenyament en valencià.
És tracta de manifestar el recolzament a les línies en valencià, a les que estan adscrits els 4 centres públics de l’Alcúdia, pronunciant-se
l’Ajuntament en favor d’un model educatiu lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat i amb un paper protagonista del valencià a l’ensenyament com a garantia de plurilingüisme, d’integració i d’oportunitats de futur.
Paco Sanz demana en la moció la retirada de l’esborrany de decret sobre el plurilingüisme, que suposa l’eliminació de les línees de valencià, i negocie de forma consensuada amb la comunitat educativa un model d’ensenyament plurilingüe en base a l’avaluació dels programes plurilingües, atenent a criteris científics i pedagògics basats en l’avaluació dels programes lingüístics actuals.

3- Contra la cessió de sòl públic municipal per a la construcció de centres escolars privats.

Davant la proposta del nou conseller d’Educació, José Císcar, de posar sòl públic municipal a disposició d’empreses privades per a la construcció i explotació de centres escolars, Compromís per l’Alcúdia, per mig del seu portaveu Paco Sanz, ha presentat una moció a l’Ajuntament de l’Alcúdia per la que demana la retirada d’aquesta proposta i l’inici de la construcció urgent de centres escolars a les poblacions on aquesta necessitat és més evident amb l’eliminació dels barracons i aules desdoblades, com és el cas de l’Alcúdia.

Per a Compromís per l’Alcúdia aquesta iniciativa suposa renunciar a l’escola pública de qualitat com la única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entres els ciutadans i ciutadanes i substituir-la per una escola privada/concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària
d’aquesta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here