L’edil José Vicente Alepuz tornarà a tindre dedicació exclusiva a Benifaió amb una reducció del 20%

0
152
 
 

Pleno de Benifaió celebrado el pasado martes

-L’edil Alepuz va exposar en la seua intervenció que el seu treball és rendible per a l’ajuntament a l’estalviar a l’any «més de 400.000 euros que aniran al pagament de proveïdors».

-La proposta popular ix avant junt amb l’esmena presentada pel BLOC on se sol·licita la reducció del sou de l’edil en un 20%. 

-PSPV-PSOE i ‘Gent per Benifayó’ voten novament en contra de la proposta presentada pels populars.

La sessió plenària celebrada anit a Benifaió va tindre en el punt sobre la proposta popular de tornar la dedicació exclusiva al regidor de seguretat ciutadana, agricultura, medi ambient, obres i servicis municipals José Vicente Alepuz un intens i llarg debat.

Cal recordar que en el ple celebrat el passat mes de juny els grups de l’oposició (PSPV-PSOE i Bloc Compromis) van recolzar la proposta dels edils de Gent per Benifayó d’eliminar la remuneració econòmica a l’edil Alepuz al·ludint entonces «a l’estalvi amb esta reducció i així es paguen als proveïdors locals pendents de pagament».

Un mes després, segons confirme en la sessió plenària l’alcaldessa de Benifaió Amparo Arcís, «el poble s’ha mobilitzat i s’han entregat per registre d’entrada 924 firmes de veïns avalant siga novament remunerada la dedicació exclusiva de l’edil. Davant d’açò veiem necessària tornar a presentar la proposta perquè siga remunerat el treball del regidor, una labor necessària per a moltes entitats i associacions».

Els portaveus de l’oposició van seguir la línia del discurs de la sessió plenària del mes de juny. El portaveu de Gent per Benifayó José Vicente Zafra va manifestar que «ens ratifiquem en la nostra proposta d’eliminar este sou. No és una decisió contra una persona sinó contra un lloc de treball per a estalviar i pagar als proveïdors pendents de pagament». L’edil socialista Xavier Martínez va respaldar també la decisió duta a terme un mes abans, «la decisió es va prendre i no veiem explicació per a tornar a portar este punt. Este lloc de treball no és imprescindible i es poden gestionar estes funcions d’una forma diferent».

L’edil Alepuz va defendre la rendibilitat de les seues funcions amb xifres i dades aportades pel departament d’intervenció. L’edil va parlar que a l’any «les meues funcions estalvien a l’ajuntament més de 400.000 euros (que aniran al pagament de proveïdors) respecte a altres etapes on no estàvem els populars en el govern. No s’ha de parlar de la figura sinó de la rendibilitat i els números em donen la raó. A més porte al meu càrrec més de 100 persones a l’any, treballe les 24 hores del dia de dilluns a diumenge coordinant immediatament la solució de problemes que poden sorgir en el dia a dia».

Alepuz va tindre paraules per als edils del partit socialista a què va demanar «que deixen governar al partit popular que és el que el poble ha triat per a governar. Si vostés (dirigint-se als socialistes) volen governar facen una moció de censura i avant, si no, deixen que apliquem el nostre organigrama de treball i les nostres polítiques i no facen traves quan veuen que el poble avança».

El Bloc recolza la proposta popular amb un 20% de reducció salarial

La proposta del PP sol·licitava la mateixa dedicació exclusiva per a l’edil que la passada legislatura. Des del Bloc Compromis van criticar esta proposta i després de recolzar al juny la proposta de Gent per Benifayó, «presentem ara la mateixa esmena per a reconéixer la dedicació de l’edil però reduint el seu sou en un 20%, creiem que les funcions de l’edil són importants encara que no imprescindibles pel que han de tindre una remuneració menor per la situació actual del consistori».

Finalment, els vots del PP i el BLOC amb la inclusió d’esta esmena, enfront dels vots en contra del PSPV-PSOE i Gent per Benifayó, van ser suficients perquè l’edil d’obres José Vicente Alepuz torne a tindre dedicació exclusiva (1.771 euros bruts mensuals en 12 mensualitats), un 20 % menys que en la passada legislatura.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here