L’index de delinqüència a la localitat de l’Alcúdia cau un 20%

0
127

Reunió de la Junta de Seguretat a l'Alcúdia
La Junta Local de Seguretat Ciutadana celebrada esta mateixa setmana ha constatat esta important disminució dels delictes a l’Alcúdia respecte al primer semestre de l’any 2010. El Subdelegat del Govern, Luis Felipe Martínez, informà a la Junta que l’índex de delinqüència de l’Alcúdia està 20 punts per baix de la mitjana autonòmica i estatal.

La Junta va fer balanç de les últimes actuacions dutes a terme al municipi i va constatar una disminució d’un 20% en el número de delictes respecte a l’any anterior, en que també s’havia produït una baixada. Segons informà el capità de la Guàrdia Civil, l’índex de delinqüència a l’Alcúdia se situa per baix del de localitats de la comarca.

També va explicar que l’Alcúdia és la localitat de la zona amb major número de delictes resolts, entre un 30 i un 35%, i va incidir en l’augment de les detencions practicades: de 72 en 2009 a 90 en 2010. La Junta va abordar també altres assumptes, com el bon resultat que estan donant els controls preventius de robatori de coure, que s’ha convertit en el principal delicte hui en dia a municipis com l’Alcúdia. L’Intendent en Cap de la Policia Local de l’Alcúdia, Antonio Collado, va explicar que s’ha aprovat un nou reglament per a la constitució de les juntes locals de seguretat i per a la creació de comissions especialitzades que es reuniran com a mínim una vegada al mes.

Finalment, el subdelegat del Govern, Luis Felipe Martínez, informà de la creació de futurs plans de seguretat, que seran homogenis per a tots els municipis de les mateixes característiques, i va mostrar la seua aposta per incloure el cos de la Policia Local en totes les actuacions, ja que és la primera força de seguretat que intervé en la majoria dels casos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here