EU contra els privilegis que l’alcaldessa d’Alzira concedix a la Universitat Catòlica

0
158

EU d ‘Alzira considera que el PP i l’alcaldessa, Elena Bastidas «han tornat a brindar en safata de plata recursos i diners públics a una empresa privada, com és la Universitat Catòlica, i en aquest cas depenent de l’Arquebisbat de València». I bona mostra d’això és la cessió de l’edifici sociocultural a Tulell, «pagat amb diners públics i amb un cost de més de 840.000 €, per a l’ampliació d’aquesta universitat privada, que el disfrutarà en exclusiva».

3 milions de recursos públics

Es dóna la circumstància que la mateixa Alcaldessa abans de les eleccions, preguntada sobre aquesta qüestió, «no va voler aclarir que es poguera vore beneficiada d’eixa manera aquella empresa». EU-Alzira denuncia que per part de l’Ajuntament d’Alzira «estem al davant d’un altre tracte de favor més a aquesta entitat privada, adreçada a una ensenyança de pagament i que no està a l’abast de tots». En efecte, la Universitat Catòlica » ja es va vore afavorida l’any 2007 amb la cessió del terreny i de l’edifici que ara ocupa, de propietat municipal, per 35 anys i amb un valor catastral hui de quasi 290.000 € i unes obres valorades en 1,8 milions d’euros dutes a terme per les constructores. És a dir, la Universitat Catòlica ha rebut uns 3 milions d’euros de recursos públics en els últims anys».

De fet, la construcció del nou edifici sociocultural amb diners públics del Plan E contrasta, segons Martínez » amb altres infraestructures, encara pendents en la nostra ciutat; amb aquest pla i el Pla Confiança es van perdre unes bones oportunitats de poder portar-los avant». I a més apunta que “podien haver-se contemplat uns altres projectes que atengueren les veritables necessitats que la ciutadania té en una situació com l’actual: des d’un alberg de transeünts per a les atencions socials més greus, una casa de la joventut com tenen altres ciutats o la construcció d’una altra escola infantil gestionada per la Generalitat. El temps ha vingut a demostrar una altra vegada que el PP només ha volgut colmar les necessitats d’una empresa privada”.

Erosionar el sector públic

Per a esta formació política, » no estem al davant d’un fet aïllat, sinó que respon a l’estratègia del PP d’erosionar el sector públic a favor del privat, des de la sanitat fins  l’educació. La Generalitat Valenciana ha acabat d’aprovar la possibilitat de cedir sòl públic a col·legis concertats per 75 anys i segons el portaveu d’EU, “aquesta situació avantatjosa per a les entitats privades contrasta amb la que pateix l’ensenyament públic ací a Alzira, per exemple: la manca de places gratuïtes en les escoles infantils, uns instituts de secundària necessitats urgentment de remodelacions com el Parra o el rei en Jaume, els retalls en personal i de programes educatius, etc., etc.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here