Bastidas serà alcaldessa(13) però no diputada,el PSOE(4) perd 1, Compromís (3) guanya 2, i EU (1) torna a l’Ajuntament d’Alzira

4
211

Les primeres manifestacions d’Elena Bastidas només conèixer la renovació del seu càrrec al front de l’alcaldia d’Alzira han estat dirigides als aturats “el primer pensament que he tingut ha sigut per a la gent del meu poble que està patint la crisi económica”. Bastidas ha reconegut “el nivell de responsabilitat i compromís” que suposa, però, ha afegit “també d’ilusió”, per a destacar que la majoria absoluta otorgada pels electors alzirenys “significa la confiança amb les propostes del PP” i “en que ha reconegut la difícil gestió municipal en una época de crisi com l’actual”. Però Bastidas s’ha quedat a les portes de les Corts Valencianes donat que ocupava el número 23 de la llista de Camps que ha aconseguit 22 actes de diputats en la província de València.

Elena Bastidas tornarà a se l’alcaldessa d’Alzira, per tercera vegada,  al traure de nou la majoria absoluta i repetir els 13 regidors de l’anterior legislatura. Per la seua part, el PSOE ha perdut un regidor i el gran beneficiat ha sigut Compromís per Alzira que ha tret 3 regidors i també EU que torna a l’Ajuntament amb un edil. El gran perdedor d’estes eleccions és el PSD de Pepe Bosch que s’ha quedat fora per primera vegada. Inclòs Inicitiva Per Alzira (IPA) li ha guanyat en vots al partit fundat per Paco Blasco.

Compromís puja amb força i el PSD-PSI desapareix

Un primer i apresurat anàlisi indica que l’esquerra recupera terreny en la Corporació, en passar de 6 a 8 regidories, gràcies als excel.lents resultats obtinguts per Compromís -la força que més puja- en passar d’un escó a 3 i a l’entrada d’EU al consistori, encara que el PSPV haja perdut un representant. El centre desapareix del mapa electoral, amb la pèrdua dels 2 escons que tenia el PSD-PSI. L’ausència de Gisela Blasco sembla que ha sigut determinant i que l’aposta per Pepe Bosch no ha donat el resultat esperat.

El gran esforç fet pels promotors d’IPA no ha quallat en un escó per poquets vots, però si Paco Cerveró i companyia perseveren, en les pròximes eleccions tindran més possibilitats d’obtindre recompensa.

A Alzira ha votat el 69,40% d’un cens de 32.871 electors.

 Resultat.-

 El PP ha aconseguit,11.747 vots el que suposa el 51,75% i 13 regidors.

El PSPV-PSOE suma 3.551 vots que significa el 15,64% i 4 regidors.

Compromís arriba als 3.144 vots, amb el 13,85%  i 3 regidors.

EU ha obtingut 1.231 vots que equivalen al 5,42% i 1 regidor.

IPA n’ha sumat 924 vots i un percentatge del 4,07% que no donen per a un escó.

El PSD-PSI un total de 850 vots i un 3,74% de percentatge que el deixa fora de l’Ajuntament.

I España 2000 abasta 832 vots amb un insuficient 3,67% del total de vots emesos.

Els 21 regidors elegits a Alzira:

Elena Bastidas, José Luis Palacios, Dolores Ortega, Enrique Lahuerta, Enrique Montalvá, Chelo Martínez, Eliseo Candela, Carlos Correal, Rafael Fita, Ana Alarcón, Manuel Nebot, Ana Isabel Juárez, Mercedes Bañeres. (PP)

Enrique Alborch, Isabel Aguilar, Faustino Andújar i Remedios Abad. (PSPV-PSOE)

Carles Aranda, Adelaida Pau i Diego Gómez. (Compromís per Alzira)

Iván Martínez. (Esquerra Unida)

4 Comentarios

  1. Mejorar elección tras elección es sumamente difícil, porque cada día el pueblo exige más a su representantes, por eso os envío desde aquí mis más sinceras felicitaciones, a todo el equipo de gobierno que habéis trabajado estos 8 años para los alzireños.

    Muchas gracias a todos los militantes por haber colaborado con el partido durante la campaña y a cada uno de los que os hemos votado, porque la victoria ha sido del pueblo.

    Y para Elena: ¡Alzira cada día te quiere más! ¡Eres la mejor!

  2. Per el moment no serà diputada, però al final sí, perque correrà la llista. O potser Presidenta de la Diputació.

  3. enhorabona compromís!!!!!pel treball ben fet, per demostrar que podeu poc a poc ser un nombrós partit!perquè bo ja ho sou!! enhorabona igualment a tots els altres partits!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here